Vučić najavio: Evo kada prve vakcine stižu u Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je na svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju fabrike guma japanske kompanije Tojo Tajers u Inđiji.

Tom prilikom, u obraćanju medijima govorio je i o vakcinama protiv koronavirusa.

Vučić je izjavio danas da će se Srbija truditi da građanima ponudi sve vrste vakcina protiv koronavirusa, a lično smatra, kaže, da je svaka vakcina koja je dobila odobrenje – dobra.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, objasnio da je Srbija već naručila „Fajzerove“ vakcine i da će, uz još jednu ili dvije zemlje u Evropi, biti jedina zemlja koja će neke količine te vakcine dobiti do kraja godine.

– Vidjet ćemo kako će to da teče – rekao je Vučić.

On je naveo da će Srbija veliki dio „Fajzerovih“ vakcina dobiti u januaru i februaru, po ugovoru 340.000 doza vakcina, što je doza za 170.000 ljudi.

Podsjetio je da se ruska vakcina „Sputnjik V“ trenutno ispituje u Srbiji, te da se čeka registracija kineske vakcine u Kini, koja je već registrovana u Bahreinu i Emiratima.

Vučić je rekao da je bilo razgovora i sa kompanijom „Moderna“, koja vakcinu može da isporuči tek krajem slijedeće godine, te da će se razgovarati i sa kompanijom „ Johnson and Johnson“.

– Gledat ćemo da ponudimo ljudima u Srbiji sve vrste vakcina, pa neka biraju, što mislim da je fer. Ja mislim da je svaka vakcina dobra – kazao je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79