Vučić nakon što se čuo sa Dodikom poručio: “Zabrinut sam zbog Republike Srpske”

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je veoma zabrinut zbog onog što se dešava u Republici Srpskoj i da se plaši da su stranci donijeli odluku da “idu veoma žestoko”.

“Mislim da je tamo u toku velika i teška kriza i neću se dalje o tome izjašnjavati”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da razgovara sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o svemu, ali i sa, kako kaže, ostalim faktorima i ljudima kojima vjeruje i za koje zna da umiju da procjene.

“Očekujem da čujem šta će danas reći predsjednik Dodik, ja ću uživo da pratim njegovo obraćanje”, rekao je Vučić za TV Prva.

Odgovarajući na pitanje šta će biti Dodikova poruka, Vučić je rekao da to može samo da procijeni i dodao da se i jučer čuo sa predsjednikom RS-a.

“Mogu da procijenim šta će da kaže, ali nisam siguran. Jučer sam se čuo sa njim, jer mi se javio kada se vraćao iz Bratunca. Plašim se da su stranci donijeli odluku da idu veoma žestoko, vidjet ćemo”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je istakao da nije slučajan ni tekst njemačkog novinara Michaela Martensa u kome, između ostalog, spočitava Dodiku i njemu da grade “srpski svet”.

Vučić je rekao da se u Srbiji zbog svojstvenog konformizma manje priča o Kosovu, a nedovoljno o Republici Srpskoj kao da Srba tamo i nema.

“Ali i da nema ni jednog Srbina u Republici Srpskoj, oni u Sarajevu bi više govorili o situaciji u komšiluku, jer oni govore o svemu što se kod nas zbiva i to na jedan vrlo vulgaran način”, rekao je Vučić.

Podsjetimo, visoki predstavnik Christian Schmidt poništio je odluku i izmjene Zakona koje je nedavno donijela Narodna skupština Republike Srpske, a kojima se vrši udar na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine što predstavlja i udar na Dejtonski mirovni sporazum.

Američki State Department i Delegacija EU su podržale visokog predstavnika u korištenju Bonskih ovlasti te osudili posljednje poteze rukovodstva RS-a vezane za Ustavni sud BiH i visokog predstavnika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79