Vučić nakon sukoba o kojem bruji Srbija: Njih je bilo petorica, ja sam bio sam

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je danas, na konferenciji za medije u fabrici Jumko u Rudnoj Glavi da ne želi da prepričava događaje u Predsjedništvu od prethodnog dana, jer je sa tim, kako je rekao, završio u osmom razredu. On je rekao da bi opet sišao i suočio se sa predstavnicima Narodne stranke, jer je morao da pokaže da ih se ne plaši.

Vučić je danas prisustvovao početku rada proizvodnog pogodo fabrike Jumko, u Rudnoj Glavi, kod Majdanpeka. Međutim, glava teme njegove konferencije bio je jučerašnji događaj ispred Predsjedništva, kad su, na njegov poziv, predstavnici Narodne stranke došli na Andrićev venac.

„Nisam htio da objašnjavam bilo šta. Ne smatram da je bilo nešto važno. Za mene je problem kad premijerki Srbije kažete da je glupača pokvarena i kad najgore moguće izraze koristite. Nema smisla da govorite ljudima da ćete da ih trpate u zatvor i da ih prebijate zato što drugačije misle. Ja sam rekao da dođu da to meni urade, jer neću da se krijem, jer je moj posao da budem ispred napadnutog naroda. Ja u tim pričama neću da učestvujem. Njih je bilo petorica, ja sam bio sam, oni su vikali i vrijeđali… Ja ne mislim da je to nešto strašno. Nisu me ni malo ugrozili, to što su vikali je politički performans i nemam šta da im zamjerim. Zamjeram im što ugrožavaju budućnost Srbije”, rekao je Vučić, dodajući da neće da prepričava događaj od jučer zato što sa tim “završio u osmom razredu osnovne škole”.

“Pitao sam se da li sam pogriješio što sam sišao dole. I opet bih isto uradio. Zato što sam morao da im pokažem da se normalna i pristojna Srbija ne plaši batinaša i da postoji neko ko će da im stane na put. Rekao sam im da pretuku mene, a ne narod. Nemam ništa loše da kažem o njihovom ponašanju, politički performans, radili ljudi svoj posao. Da kukam i da plačem ne pada mi na pamet. Sljedeći put bih opet sišao, samo bih vjerovatno bio manje uzbuđen i pozvao bih i da dođu na kafu”, kazao je Vučić, prenosi Nova.rs.

Podsjetimo, Vučić je u četvrtak, na konferenciji za medije u Palati Srbija, uputio poziv članovima Narodne stranke, Vuku Jeremiću, Miroslavu Aleksiću, Borivoju Boroviću, Borislavu Novakoviću i Vladimiru Gajiću da dođu da linčiju njega, ukoliko, kako je naveo, smiju to da učine.

“Evo ja ih molim, kompletno rukovodstvo te stranke, pošto su mnogo snažni, nemojte druge, na mene jednog vas petorica se skupite. Ovaj crnogorski nacionalista, sledbenik Sekule Drljevića, Borivoje Borović, onaj iz Trstenika, pa onaj Gajić, Vuk Jeremić i Bora Novaković. Evo vas petorica mene ličnujte, nemojte nekog drugog, da vidim kako ćete vas petorica zajedno to da uradite. Nemojte druge, što da gonite ove nedužne, obične ljude. Vas petorica dođite”, rekao je Vučić.

Na njegov poziv odazvali su se jučer predstavnici Narodne stranke, koji su u obraćanju medijima ispred Predsjedništva naveli da su došli kako bi pitali Vučića da li je normalno da javno poziva građane Srbije da se tuku sa njim.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79