Vučić: Nećemo dati Kosovo, ni pedalj svoje zemlje

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, kazao je danas da nikome neće dati Kosovo ni pedalj Srbije.

Vučić je na promociji najmlađe klase oficira Vojske Srbije (VS) u Beogradu rekao da oni koji prijete Srbiji nikad “nisu razumjeli kolika je naša odlučnost i riješenost da čuvamo ono što je naše”.

Ponovio je da Srbija ostaje opredjeljena putu vojne neutralnosti i ocijenio da VS želi mir jer kako je rekao, niko od vojske ne zna bolje šta je rat.

– Samo vojska iz naroda je mogla da se veličanstveno brani i odbrani u Prvom i Drugom svjetskom ratu, na Košarama i Paštriku. Srbija svoju vojsku cijeni, zna šta joj vojska znači. Vidjeli smo to kad smo se borili protiv poplava i kad je trebalo na brzinu organizovati bolnice – kazao je Vučić na svečanosti.

U prve oficirske činove promovirano je 135 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, a najbolji su dobili pištolje s posvetom.

Vojnu akademiju završilo je 118 kadeta i kadetkinja 142. i 143. klase Vojne akademije, među kojima je osam kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i jedan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79