Vučić: Nikada i nikome se više nećemo izvinjavati za našu trobojku

Nida više nećemo se za srpsku trobojku nikome izvinjavati. Nosićemo je ponosno od Australije do Јužne Amerike, da nosimo srpsko ime i prezime, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na centralnoj manifestaciji u Beogradu posvećenoj obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

(VIDEO) Imamo Republiku Srpsku, ali naša država je i Srbija

Hvala našim precima, junacima Kolubare, Cera, Soluna….Sloboda Srbije i srpskog naroda nije imalo cijenu, ginuli su barjaktari, ali su zastave preživjele. Upravo zbog njih obilježavamo današnji praznik, možda i najvažniji, ko smo, odakle smo i gdje idemo – naglasio je Vučić.

On je poručio da je ovaj datum zasnovan na zajedničkoj patnji.

– Uz čuveni poklič vojvode Mišića: Braćo, ne stajte do Srbije! Imamo pravo na dostojanstvo, na sjećanje, pravo da sami odlučimo kada ćemo i šta da zaboravimo, i sebi i drugima – podvukao je Vučić.

Јoš jednom jue ponovio značaj slobode.

– Robovi su uvijek isti, jer su porobljeni, a slobodni ljudi su različiti, upravo zato što su slobodni. Naši neprijatelji kažu da smo izmislili našu istoriju, jer smo se dodvoravali drugima. Tolike žrtve smo podnijeli da ugledamo svjetlo slobode. Zaboravljajući na svoju slavnu istoriju i naše vođe, vladike, kneževe, junake i narod. I večeras očekuju da im se izvinjavamo. Nećemo više – zaključio je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79