Vučić: Nisam vidio mapu, zalažem se za postojeće granice

– Nisam vidio nikakvu mapu, nikakav plan. To što nekima ne odgovara da o tome govore, već bi da to pripišu Srbiji, to mnogo više govori o njima, nego o nama, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da Janši ne može ništa da zamjeri ili da ga pohvali, jer mape nije vidio.

– Janša je veoma iskusan političar sa teškom političkom karijerom, iz svega je izašao još snažniji i neko ko tvrdo zastupa svoje stavove. Ali ja nikakav plan ni mape nisam vidio, lagao bih da kažem da jesam – rekao je Vučić, gostujući na televiziji B92.

On je rekao da su sad bar u tri zemlje regiona počeli da napadaju Janšu i njega koji predstavlja Srbiju, jer je ta matrica ostala potpuno ista.

“A ta matrica postoji i u Srbiji, posebno u beogradskoj čaršiji, gde je sve što se povezuje sa Srbijom, poput spomenika Stefanu Nemanji, uvijek problem, jer će to tobože da vrati nacionalističku Srbiju”.

Kazao je da je “pećinski” nacionalizam za one koji bi da mijenjaju istorijske činjenice da bi mogli da budu na vlasti i da se dodvore nekome ko bi ih održao na vlasti.

Vučić je naglasio da se zalaže za postojeće granice, što znači, kako je rekao, Srbija sa cjelovitim Kosovom, poštovanje integriteta Republike Srpske u okviru Bosne i Hercegovine.

– Ne mogu da se usaglasim sa ujedinjenjem Kosova i Albanije, a moram da poštujem i integritet Bosne. Znate ko je najviše skočio? Skočili su najviše oni iz građanske opcije. A nije ih zabolelo ujedinjenje Kosova i Albanije, nego pomen Republike Srpske. Ja se zalažem za postojeće granice. To je moj stav”, kazao je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79