Vučić o ideji “srpskog sveta”: Granice Srbije su nepovredive, a tuđe nas ne zanimaju

Službena politika je da su granice Srbije nepovredive, a Beograd se ne bavi tuđim granicama, poručio je danas srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić komentirajući kritike u regiji poslije izjave ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina o stvaranju “srpskog sveta”.

Vulin je ranije rekao da “srpski svet” vidi kao jedan “politički i državni prostor”, koji se treba ostvari “apsolutno mirno, bez ispaljenog metka”, te da ne zna koliko će trebati vremena za ujedinjenje svih Srba u jednu državu, ali je preduvjet za kreiranje političkog jedinstva “u političkom smislu” da se Srbi okupe i poštuju odluke Beograda.

Iz vrha vlasti Bosne i Hercegovine predsjednika Srbije Aleksandra Vučića pozvali su da se ogradi od Vulinovih izjava, Priština drži da su te poruke “slika politike službenog Beograda” dok je iz Crne Gore stigla podrška prosrpske Demokratske fronte (DF).

Komentirajuću kritike upućene Vulinu iz zemalja u regiji Vučić je ocijenio da “nije u pitanju hajka na Vulina” već na njega i na Srbiju.

“Svaki put kažu ‘to su Vučić i Srbija’ jer moraju u Srbiji naći krivca za sve. Zato je važno da ljudi znaju šta je službena politika Srbije – da su granice Srbije nepovredive, a tuđe granice nas ne zanimaju. Moramo čuvati svoje i na jasan i nedvojben način pokazati što je naša politika”, rekao je Vučić za televiziju Pink u Briselu poslije današnjeg nastavka dijaloga s predstavnicima vlasti u Prištini, prenosi Hina.

Na upit kako komentira tvrdnje da Vulinove izjave nose fašističke poruke, Vučić je podsjetio da su to bile ocjene na stranačkom skupu i da se u komentarima tih ocjena “od Srba lako prave fašisti, a od svih drugih prijatelji”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79