Vučić o Izetbegoviću: Nisam znao da se razumije u pravoslavlje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je jutros potvrdio da Srbija i njene obavještajne službe pomno prate dešavanja na Cetinju, a u vezi sa ustoličenjem mitropolita Joanikija, odnosno očuvanja sigurnosti vrha Srpske pravoslavne crkve.

On je u gostovanju na jutarnjem programu na Prva TV kazao da sinoć jeste bilo otkazano ustoličenje zbog narušene sigurnosti u državi, ali i samih pripadnika SPC, no da su patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije insistirali na održavanju obreda. Na ustoličenje su njih dvojica došli helikopterom na zemljište iza manastira, a sve je pažljivo pripremljeno sa sigurnosnog aspekta.

-BIA je cijelu noć obavještavala rukovodstvo Srbije o događanjima u Crnoj Gori, kazao je Vučić i dodao da joj to i jeste posao, kao i svim takvim službama koje moraju da prate dešavanja i situaciju u regionu.

Pomenuo je i Bakira Izetbegovića koji je komentarisao dešavanja u Crnoj Gori i osudio ponašanje SPC, na što je Vučić rekao -Kampanji se pridružio i Bakir Izetbegović za kojeg sam mislio da se razumije u šerijatsko pravo, ali nisam znao da se razumije u pravoslavlje, kazao je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79