Vučić o razgovorima u Briselu: Kurti je došao da se ne dogovori

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas da je prištinska delegacija došla u Brisel bez namjere da se dogovara, već da samo pita kada će Srbija priznati nezavisnost Kosova, javlja Anadolu Agency.

Vučić je rekao da je premijer Kosova Albin Kurti došao da pita kada će Srbija priznati Kosovo i da je on rekao “nikad”.

Dodao je da je dogovoreno da se do kraja jula nastavi dijalog Beograda i Prištine, a da će do tada tehnički timovi razgovarati o nestalim osobama. Vučić je naglasio i da ne zna o čemu će timovi razgovarati kada je Beograd sve uradio i prihvatio.

On je ponovio da kosovska strana ne želi da ispuni obaveze o formiranju Zajednice srpskih opština i sporazume koje su njihovi prethodnici potpisali.

Srbija nikada neće zaustaviti dijalog, a ovo što je Priština radila je bio pokušaj da se okonča dijalog. Oni su mislili da ćemo ljutito da napustimo sobu, da se ne vratimo. Ovo nije ličilo na dijalog, već iznošenje ličnih stavova”, ocijenio je Vučić.
Kosovski premijer Kurti i srbijanski predsjednik Vučić danas su se sastali u Briselu uz posredovanje visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Josepa Borella i njegovog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79