Vučić o reality programima: I Survivor je grozan i odvratan

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obraćanja u Dnevniku na RTS-u, osvrnuo se i na utjecaj reality programa na mlade.

“O nasilju govore oni koji su sve vrijeme nasilje sprovodili. Kada govorimo o realityju, nema problema. Nadležni organi će sve da nadgledaju, ali onda ne možete da kažete da jedna televizija ima a druga nema reality program“, kazao je Vučić, prenosi Danas.

Osvrnuo se i na nasilje u skupštini, kazavši da toliko nasilja nije bilo ni u jednom realityju.

Na podsjećanje voditeljice da su u pojedine realityje uključene i osuđene ubice, Vučić je rekao da to ne smatra dobrim, ali da ne može jedna televizija imati, a druga nemati ovu vrstu programa.

“Mislim da je reality grozan i odvratan. Kao što je grozan i odvratan reality na Novoj S televiziji, Survivor, zato ne možete da kažete ovaj jedan da, a drugi ne“, rekao je predsjednik, uz konstataciju da je dobar izbor voditeljice što ne gleda Survivor.

To je uporedio sa pojedinim filmovima, kao što su Munje, Lice s ožiljkom, Vidimo se u čitulji… uz zaključak da bi onda i to trebalo ukinuti, ako već treba i reality programe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79