Vučić o sve većim pritiscima da Srbija prizna Kosovo, dotakao se i BiH

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić jutros je prilikom obraćanja naciji govorio i o sve glasnijim zahtjevima o eventualnom priznanju Kosova. Dotakao se i BiH.

Podsjetio je da svi govore o potrebi priznanja Kosova, “kao što pominju kao jedino rješenje za BiH ne da RS ne postoji, ali da se njene nadležnosti prebace na centralni nivo”.

– Zbog toga tražimo od ljudi u Srbiji ne da političke razlike i demokratija ne postoje, ali da razumiju težinu pozicije u kojoj se nalazimo i da što jedinstvenije nastupamo – podvukao je on.

View this post on Instagram

"Danas je situacija povoljnija nego što je bila pre 10 ili 15 dana, ali je vreme da budemo još odgovorniji i ozbiljniji u borbi sa ovom opakom epidemijom. Za nas je veoma važno da brinemo o našim lekarima i medicinskim sestrama i da se ponašamo odgovorno. Čestitam našem zdravstvu, našim lekarima. Ogromno hvala i nema tih aplauza koliko ih zaslužuju i šta su sve učinili za našu zemlju i naš narod. Danas se uplaćuje 60 odsto minimalca, to je gotovo neverovatna podrška države i u mnogome pomažemo srpskoj privredi. Ono što je važno nemamo manji broj zaposlenih, što vidimo po isplati i po podacima Nacionalne službe za zapošljavanje." – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić održao je konferenciju za novinare kojoj su prisustvovali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Rekao je da je jasno da SAD i Njemačka neće da povlače priznanje Kosova, već da će gledati kako i na koji način da Srbiju uvedu u to.

– Ono što mene brine je da mi ne razgovaramo o stvarnim i suštinskim problemima, već se gleda kako da izbacimo neki papir. Zato će srpska strana tražiti od 7. septembra, kada vjerujem da je nastavak dijaloga, a ja ću predstavljati Srbiju tamo, tražit ću ispunjenje ugovora iz 2013. godine o formiranje ZSO, koje je potpisano pod okriljem EU – rekao je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79