Vučić o ukidanju RS-a: Pritisak će rasti, neke zemlje žele stvoriti funkcionalnu BiH

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, u posljednjih nekoliko dana u svojim istupima često spominje pitanje Bosne i Hercegovine, govoreći o tome kako Srbija nikada neće zaboraviti Republiku Srpsku.

Nakon što je jučer na svom Instagram profilu objavio videosnimak podrške za ljude iz RS-a, sa posebnim akcentom na Srebrenicu i Bratunac, srbijanski predsjednik se i u današnjim izjavama ponovo dotakao slične priče.

Ovaj put Vučić je rekao kako se u narednom periodu može očekivati pritisak “nekih zemalja iz svijeta i Europe” koji bi pod plaštom stvaranja funkcionalne BiH željeli ukinuti Republiku Srpsku.

– Mislim da je potpuno jasno da će pritisak dolaziti iz zemalja i dijelova svijeta koji su priznali nezavisnost Kosova, mnogih koji žele pod plaštom stvaranja funkcionalne BiH da ukinu RS. Kroz finansijsku podršku političkim akterima koji žele slabiju Srbiju, kazao je Vučić.

Dodao je da u prilog njegovoj konstataciji ide i djelovanje društvenih mreža, koje prema Vučićevom mišljenju, “boostaju” brojeve onih koji su za slabiju Srbiju, dok brojeve onih koji su za jaču Srbiju umanjuju.

– Na to morate da se naviknete, nema kuknjave. Oni neka rade svoj posao na razgradnji i slabljenju Srbije, a mi ćemo da radimo na jačanju Srbije, naglasio je on.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79