Vučić: Od čega da se odmaramo, pa pola vremena ne radimo

Srbija je u 2020. godini imala ukupno 3,015 milijardi eura direktnih stranih investicija, rekao je za TV B92 predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Poredeći ovaj podatak sa rezultatima zemalja u regionu, Vučić je naveo da je ukupni iznos stranih direktnih investicija prošle godine u Crnoj Gori, BiH, Makedoniji i Albaniji bio oko 1,7 milijardi.

Govoreći o ekonomskim rezultatima, Vučić je naveo i da se ove godine očekuje rast BDP-a od 6%.

Kako kaže, slijedi otvaranje velikog broja fabrika u Srbiji.

“Idem da otvorim fabriku Kjungšin u Smederevskoj Palanci uskoro. U njoj će da radi 700 ljudi, a već radi 204 radnika. To je sjajna korejska kompanija”, navodi on.

Dodao je da ga čeka i otvaranje fabrika ili polaganje kamena temeljaca i u drugim mjestima

“U Staroj Pazovi bit će MTU, fantastična investicija. Zamislite da u Srbiji gradimo najvažnije dijelove za avione”, naveo je on i dodao da za sve to najprije treba da počnemo da radimo a ne da se samo priča o odmorima.

“Od čega da se odmaramo, pa pola vremena ne radimo. Samo se na televiziji priča o tome ‘gdje ću ja na odmor’. Kao da ne možete da se odmorite na planini ili nekoj šumi u Srbiji nego morate da se okrećete kao jaje na oko na nekoj plaži”, naveo je on.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79