Vučić odgodio svoju vakcinaciju za iduću sedmicu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je zbog manjka vakcina odgodio svoju vakcinaciju, koju je najavljivao krajem ove sedmice, ali da će se vakcinisati krajem iduće sedmice, kada stignu nove doze.

“Imamo manjak vakcina, čekam sledeću isporuku. Krajem sledeće nedelje ću ići da se vakcinišem u nekom od manjih mesta, Merošina, Žagubica i slično”, rekao je Vučić večeras za RTS.

Vučić je naveo da će Srbija za deset dana imati mnogo vakcina i da očekuje nove isporuke krajem marta – ruske, kineske, “Astra Zeneka”, iz programa “Kovaks” i drugih vakcina.

“Nećemo da dajemo prvu vakcinu, a da nismo spremili za drugu dozu, za revakcinaciju. Želim da sačekam nove isporuke. Imamo bar dva miliona ljudi koji žele da se vakcinišu, ali trenutno nemamo toliko vakcina”, rekao je Vučić i dodao da će svako ko želi da bude vakcinisan početkom aprila.

Srbija će u roku od 14 dana imati još 1,3 miliona vakcina.

On je najavio da će napraviti posjetu po Srbiji da bi pozvao građane da se vakcinišu.

“Prvi put sam video da se u Beogradu, ne smem da kažem pada, stabilizuje situacija, u centralnoj Srbiji divlja. Mislim da smo na visokim brojevima, ali se u Beogradu dan i po stabilizuje. Kada pogledate procenat vakcinacije, procenat je veliki u Beogradu”, naveo je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79