Vučić odgovorio Radeti: Samo ja nisam nijednog Srbina isporučio Haagu

Rasprava o Kosovu u Skupštini Srbije nije prošla bez burnih rasprava iako skoro kompletna opozicija bojkotira rad parlamenta.

Zastupnica radikala Vjerica Radeta poručila je Aleksandru Vučiću da je “Kosovo Srbija i da tako zauvijek mora da ostane”, da se ne treba koristiti izrazima poput “maštarije” o Kosovu, piše Radiosarajevo.

“Iako ne mogu da mi kažu da sam negdje nešto ukrao, lagali su za članove moje porodice pa su ućutali, jedni mi kažu ‘završi to sa Kosovom da nam skineš muku sa leđa’ i one druge koji kažu da sam nečastan, kako ću da izdam naše Kosovo i Metohiju, kako ću time sebe da upišem u istoriju najgorih”, rekao je Vučić.

Vjerica Radeta je pomenula da je Vučić rekao “da se bori za zemlju svojih potomaka, a ne za zemlju svojih djedova”, što po njenom mišljenju nije bio pravi izbor riječi. Ona je na to odgovorila citiranjem Njegoša, a onda je predsjednik Srbije odgovorio vrlo direktno…

“Sve vrijeme sam se borio za Srbiju kojoj sam se zakleo na vjernost. Bio sam jedini, Vjerice, koji nije isporučio nijednog Srbina Haškom tibunalu, pa ni tebe, ni Šešelja, nijednog drugog”, odgovorio je Vučić, zbog čega je dobio gromoglasan aplauz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments