Vučić pomaže Stanivukoviću: Stiže vrijedna novčana pomoć Srbije Banjaluci

Draško Stanivuković
Draško Stanivuković

Gradinačelnik Draško Stanivuković je rekao da bi na račun grada najkasnije iduće sedmice trebalo leći 2,2 miliona evra za izgradnju škole u Adi.

U pitanju su sredstva koje Banjaluka treba dobiti od Republike Srbije.

On je realizaciji ovog projekta govorio tokom rasprave oko zaduženja grada Banjaluka, gdje se vodila diskusija oko toga koliko je koji gradonačelnik zadužio grad Banjaluku i izgradio u gradu.

Stanivuković je naveo da se odbornici skupštinske većine uglavnom hvale realizacijom projekta koji je finasirala Vlada RS.

Kazao je da je Banjaluka pokrenula ogromne procese i najavio da će u junu biti pokrenut međunarodni javni poziv za odabir idejnog riješenih za najveći gradski park.

– Ide raspisivanje javnog poziva za odabir izgleda Centralnog spomen obilježila ali neće ići medjunarodne javni poziv, jer ne želimo da neko iz inostranstva određuje kako će izgledati taj spomenik – kazao je Stanivuković.

Kazao je da se izgraditi vidikovac na Banj brdu, stadion i atletska staza.

– Sve to možemo početi. Pokrenut je i tender za nabavku besplatnih udžbenika, a gradićemo i dvoranu za borilačke sportove i dajak pristanište, napravićemo skakaonu na Vrbasu – kazao je on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79