Vučić poslao poruku Albancima: Upristojite se i prestanite lagati

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas kako je za njega Kosovo dio Srbije, ali i da neće da laže narod.

– Neću da lažem narod i kažem da je sve naše i lako ćemo mi to i da se junačimo. To ne podnosim, jer ta laka rješenja obično vode do ambisa. Ja narodu kažem, nije sve naše, ali nije sve ni njihovo – kazao je srbijanski predsjednik gostujući u jednoj TV emisiji.

Kako je kazao, posao Srbije je da pronađe kompromis, ali to ne znači da treba da izgube sve.


– To je problem druge strane, koja misli da može Srbiji zapovijedati, pričati gluposti u vezi s taksama i recipročnim mjerama. To govorim o Kurtiju i ostalima – rekao je Vučić i pozvao ih da se “dovedu u red i da razmisle šta pričaju”.

– Nismo mi vaš ni brat, a kamoli mlađi brat, ne možete da nas maltretirate, jer ne zavisimo mi od vas, već vi zavisite od nas – poručio je Vučić.

On je Albancima poručio i da će razgovori uslijediti tek kad se upristoje, prestanu lagati i prestanu progoniti, kako je kazao, Srbe sa sjevera i svih drugih dijelova Kosova, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79