Vučić: Pričama o čipovima u vakcinama ćete nekoga ubiti

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, rekao je danas da će morati da idu sa trećom dozom vakcine protiv koronavirusa jer prolazi šest mjeseci od ljudi koji su revakcinisani.

– Želim da kažem da u ovom trenutku imamo milion i 300.000 slobodnih vakcina i ne ističe im nikakav rok. Nemamo problem sa vakcinama, samo molim epidemiologe da doneseu odluku kad idemo na treću dozu, da li se vakcine miješaju ili ne. To što smo se vakcinisali, ne znači da nećemo biti zaraženi – rekao je Vučić i dodao:

– Danas sam čuo za jednu devojku da je u teškom stanju, nije se vakcinisala. Nadam se da će to dijete preživjeti, ali vas molim, nikome od nas koji smo se vakcinisali ne fali baš ništa. Prekinite da govorite priče o čipovima, jer ćete tim pričama nekoga ubiti. Ostavit ćete dijete bez majke, ili majku i oca bez djeteta. I Moderna nam stiže od oktobra. Uskoro ćemo izaći sa prvom serijom vakcina kod nas proizvedenih. Za koji dan očekujem i punjenje kineske vakcine kod nas. Jutros smo imali 2,09 procenat zaraženih. Rastu brojevi i vidim da rastu svuda, govorim o ozbiljnim zemljama koje testiraju – zaključio je Vučić, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79