Vučić protiv sankcija, ali nema hrabrosti: Problemi za Dodika!

Vučićev stav o sankcijama odavno je poznat, ali ono što nije poznato je njegov stav o Zaključcima Narodne skupštine RS koji udaraju na ustavni poredak Bosne i Hercegovine.

Ja možda nisam saglasan u svemu sa Dodikom, ali o tome neću govoriti u javnosti, zato što mislim da je to loše i neodgovorno, i donosi katastrofalne posljedice za naš narod – kazao je jučer predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.
Iako se Vučić rezolutno usprotivio uvođenju sankcija RS, primjetno je Vučićevo naglašavanje da nije u svemu saglasan sa Dodikom, ali da o tome ne želi govoriti u javnosti.

Vučićev stav o sankcijama odavno je poznat, ali ono što nije poznato je njegov stav o Zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske koji udaraju na ustavni poredak Bosne i Hercegovine.

Među tim zaključcima je i formiranje Vojske RS. Realizacija tih, a posebno tog zaključka sigurno bi dovela do eskalacije sukoba koji za sada nisu oružani, mada i takvi nisu isključeni. Činjenica da predsjednik Srbije nije podržao te zaključke kao ni formiranje VRS, te da ističe kako u svemu nije saglasan sa Dodikom, najviše bi trebala zabrinuti Dodika i ekipu okupljenu oko njega.

Agencija Patria piše da niko u BiH „nema pravo gajiti iluzije o snajperisti sa Jevrejskog groblja, Aleksandru Vučiću, te iluzije o njegovim namjerama spram BiH i njenih građana“, ali se, kako se navodi, svakako postavlja jedno opravdano pitanje. „Ima li Vučić, nakon što je odlaskom Angele Merkel, prestao biti miljenik njemačke politike, te nakon što mu je s glave konačno pala kruna lažnog mirotvorca, hrabrosti da otvoreno podrži formiranje genocidne Vojske Republike Srpske“. Po svoj prilici, zaključuje se, „Vučić tu hrabrost nema“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79