Vučić: Sarajevski mediji su se uplašili, znam da su moji razgovori sa Dodikom prisluškivani

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da zna da su njegovi razgovori sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom bili prisluškivani, te je optužio sarajevske medije da su kampanju protiv njega zasnovali na lažima.

Vučić je rekao da su se “sarajevski mediji uplašili kada je rekao da su njegovi razgovori sa Dodikom bili prisluškivani”.

– Oni su iz konteksta vadili jednu rečenicu iz razgovora sa Dodikom. Znam da su nas prisluškivali i kampanju su zasnovali na lažima. A onda su nakon dva dana pisali da je bio hladan doček Dodiku u Beogradu, što nije tačno – rekao je Vučić za Televiziju “Pink”.

Izjavio je da će uvijek biti krivi on i Srbija, jer je to “najveća zemlja u regionu i meta je onih u regionu koji napadima na njega i Srbiju žele da pokažu da su veliki”.

Vučić tvrdi da se Srbija nije miješala u izbore u Crnoj Gori i da će čestitati svakome ko pobjedi, ali će i dalje biti uz svoj narod. On je naveo da je Srbija zemlja u kojoj nema napada na pripadnike drugih nacija, dok skoro da ne prođe jedan mjesec, a da neko ne napadne Srbe ili njihovu imovinu u Hrvatskoj.

– Sjećate li se da je prošao jedan mjesec da nije napadnuta srpska imovina ili srpska djeca i mladići, u Vukovaru ili drugom mjestu u Hrvatskoj. Kada ste zapamtili da je neko prebijen u Srbiji? – rekao je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79