Vučić se noćas sastao sa Srbima sa Kosova

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se noćas, 40 minuta iza ponoći sa predstavnicima Srba sa Kosova.

– Tu su naši Srbi sa Kosova. Zamolili smo ih samo da se čuvaju i da budu staloženi. Da sačuvamo mir, da sačuvamo stabilnost i da na tuđu aroganciju i bahatost odgovorimo onako kako pristojni ljudi uvijek odgovaraju. Samo hoćemo da čuvamo svoje i ništa više. Tako da siguran sam da ćemo kao narod pokazati zrelost i da ćemo sačuvati svoja ognjišta – rekao je Vučić u video snimku objavljenom na Instagramu.

Sastanak je održan noćas, nakon što jučer na razgovorima u Briselu nije postignut dogovor o rješenju za registarske tablice.

Podsjećamo, premijer Kosova Albin Kurti objavio je na Twitteru da prihvata ponudu SAD i i odgađa naplaćivanje kazni za 48 sati.

– Zahvaljujem ambasadoru Hovenijeru na posvećenosti i angažovanju. Prihvatam njegov zahtjev za odlaganjem za 48 sati mjere izricanja kazni za nelegalne “KM” (i druge) automobilske tablice. Srećan sam što ću raditi sa SAD i EU na pronalaženju rješenja u naredna dva dana – objavio je Kurti na Twitteru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79