Vučić se oglasio o pjevanju nacionalističkih pjesama u Priboju: Poslao poruku Bošnjacima

U njima se veličaju genocid u Srebrenici, silovanje i likvidiranje Bošnjaka i pozivaju da se u Novom Pazaru, gradu na jugu Srbije sa većinskim bošnjačkim stanovništvom “desi Vukovar”

Srpska država neće dozvoliti bilo kakve sukobe, nemire, bilo kakve incidente ili bilo kakvo ugrožavanje bezbjednosti bilo koga, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić 3. januara tokom obilaska 72. brigade za specijalne operacije u kasarni “Rastko Nemanjić” u Pančevu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Vučić je tako reagovao nakon što su mediji prenijeli video snimak sa jedne privatne proslave pripadnika srpske policije u Priboju, gradu na jugozapadu Srbije, na kojoj su pjevane šovinističke i nacionalističke pesme.

(VIDEO) Policajci u Priboju se veselili uz pjesme: “On Pazaru novi Vukovaru, a Sjenice nova Srebrenice”

U njima se veličaju genocid u Srebrenici, silovanje i likvidiranje Bošnjaka i pozivaju da se u Novom Pazaru, gradu na jugu Srbije sa većinskim bošnjačkim stanovništvom “desi Vukovar”.

“Moja poruka Bošnjacima – ovo je njihova zemlja koliko naša i oni u ovoj zemlji moraju da se osjećaju kao svoj na svome, a uvjeren sam da će nadležni organi u skladu sa zakonom preduzeti određene mjere”, izjavio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

“Niko ne može misliti da je dobro i pametno da vrijeđate ili prijetite pripadnicima drugih naroda podsjećajući ih na likvidiranje nevinih. Prosto ne postoji čovjek koji to može opravdati”, kazao je Vučić.

Što se tiče odnosa Srba i Bošnjaka, Vučić je istakao da se mora razumijeti da “jedni bez drugih ne možemo da živimo i ne možemo opstati”…

Uživao u pjesmama koje veličaju genocid: Oglasio se jedan od policajaca sa sramotne proslave u Priboju

“Što prije shvatimo bolje je za jedne i za druge. Pročitao sam stotine reakcija i te reakcije nisu na ponos nikome, baš kao i ovi inicijalni događaji. Mržnja s jedne strane izaziv još veću mržnju s druge strane. To nikome nije donijelo dobro. Pozivam ljude da vode računa o svojim komšijama Bošnjacima, kao i Bošnjake da vode računa o Srbima”, poručio je Vučić.

Zbog pjesama koje pozivaju na nasilje nad Bošnjacima, 2. januara u postu na društvenoj mreži Facebook javno se izvinio Dragan Zeković, jedan od prisutnih policajaca sa slavlja.

“Poštovani sugrađani, kao neko ko je odrastao i živi u multietničkoj sredini, ko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim da uputim izvinjenje svima koje je povredila pjesma koja se čula te večeri i koja je poslala veoma lošu poruku”, naveo je Zeković na svom Facebook profilu.

Sramotno slavlje u Priboju osudile Majke Srebrenice: Uvreda za preživjele koji su već morali podnijeti toliki bol

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79