Vučić se pohvalio snagom vojske: Nalazimo se u složenom okruženju, treba nam jaka armija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je video na Instagramu u kojem se pohvalio snagom Vojske Srbije.

Zanimljivo je da Vučić u videu govori da se “nalazimo u veoma složenom okruženju i složenoj političkoj situaciji”.

Dalje dodaje da je “upravo zato Vojska Srbije neophodna kao garant očuvanja mira i stabilnosti”, odnosno odvraćanja od napada na Srbiju.

“Naša obaveza je da uvijek i u svakom trenutku imamo dovoljnu snagu, dovoljnu silu, da našu zemlju zaštitimo i sačuvamo i to će Vojska Srbije biti u stanju u svakom trenutku da učini”, govori Vučić u videu.

Nije pojašnjeno na šta tačno Vučić misli kad kaže da se Srbija nalazi u “složenom okruženju” niti od čijeg napada strahuje, kao ni zbog čega je u ovom trenutku osjetio potrebu da objavi ovakav video.Podsjetimo da je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin prije nekoliko dana uzburkao duhove u regionu kada je rekao da je cilj ove generacije srbijanskih političara stvaranje “srpskog sveta”.

Vulin je ranije rekao da “srpski svet” vidi kao jedan “politički i državni prostor”, koji se treba ostvari “apsolutno mirno, bez ispaljenog metka”, te da ne zna koliko će trebati vremena za ujedinjenje svih Srba u jednu državu, ali je preduvjet za kreiranje političkog jedinstva “u političkom smislu” da se Srbi okupe i poštuju odluke Beograda.

Vučić je na to reagirao rekavši da su granice Srbije nepovredive, a “Beograd se ne bavi tuđim granicama”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79