Vučić šokiran reakcijama na vojnu paradu u Prijedoru: Žele nas prikazati kao militariste

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zaprepaštenje zbog reakcija iz Sarajeva na nedavno paradiranje Vojske Srbije u Prijedoru i Bratuncu.

Vučić je osudio kritike kao dio “prljave kampanje” protiv Srbije, tvrdeći da su te optužbe usmjerene na predstavljanje Srbije kao militaristički nastrojene zemlje s osvajačkim ambicijama.

“Ovo što se desilo je bukvalno širenje mržnje,” izjavio je Vučić, dodajući da je kampanja protiv Srbije organizirana uz podršku određenih službi.

Vučić je istakao da je dolazak kadeta Srbije u Prijedor na obilježavanje 82. godišnjice Bitke na Kozari tradicionalan događaj koji se održava već čitavu deceniju. “Zašto je sada bila potrebna takva kampanja iz BiH?” zapitao je Vučić.

Predsjednik Srbije također se osvrnuo na izjave penzionisanog američkog generala Wesleyja Clarka i predsjednika SAD-a Joea Bidena. Clark je optužio Vučića da želi razbiti BiH i preuzeti sjever Kosova, dok je Biden izjavio da je NATO bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine spriječilo etničko čišćenje. Vučić je ove izjave ocijenio kao izraz mržnje i lošeg odnosa prema Srbiji.

“Žele da nas predstave kao militaristički nastrojene i kao neke koji žele da osvajaju po regionu,” zaključio je Vučić, naglašavajući da Srbija nema osvajačke ambicije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79