Vučić: Spreman sam podržati okupljanje Bošnjaka i platiti troškove

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić iznio je svoje stavove povodom najave ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića o planiranom okupljanju političkih predstavnika Bošnjaka cijelog regiona zakazanom za 12. april.

Vučić smatra da Bošnjaci na taj način zapravo teže vlastitom političkom uništenju te ističe da osobno nema nikakav problem s tim.

“Kada smo najavili ‘Vaskršni sabor’ i okupljanje u Beogradu i Srbiji, reakcije iz Sarajeva bile su veoma negativne. Sada su zakazali skup Bošnjaka za 12. april. Ja to podržavam. Sretan sam što su pozvali i veliki broj Bošnjaka iz Srbije. Nemam ništa protiv toga. Neka dođu i neka mi kažu što još treba uraditi u Srbiji, koji put, bolnicu, dom zdravlja… Spreman sam pomoći”, izjavio je Vučić.

Ponudio je svoju podršku oko organizacije skupa, čak i ako se želi da se održi u Novom Pazaru i Beogradu.

“Neka se Bošnjaci okupe, ne vidim u tome ništa loše. Nemam strah. Možda je njihova politika politika frustracija i kompleksa gdje se plaše okupljanja svih drugih. Nemam problem, želim im uspješan skup. Pa čak i da im organizujemo i platimo troškove. Za nas su odnosi s Bošnjacima vrlo važni. Važni, ali ne da nam drže pridike moralne i da se mi sakrijemo u mišju rupu. Mislim da je ključ u saradnji”, istaknuo je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79