Vučić “spreman umrijeti, ali da neće predati vlast bez izbora”: Ako me ubiju…

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na sastanku s premijerkom Anom Brnabić i najužim krugom saradnika da je “spreman umrijeti, ali da neće predati vlast bez izbora”, prenijelo je nekoliko provladinih medija.

On je održao sastanak s najužim krugom saradnika, među kojima je i Ana Brnabić, a koja je nakon toga kazala da Vučić ne želi prihvatiti njenu ostavku, ali da je ona spremna na to.

Govoreći nakon sastanka, Vučić je rekao da ukoliko ga ubiju kako bi smijenili vlast u Srbiji, poslije njega ostaju njegova djeca.

“Nikada i ni pod kojim uvjetima neću pristati na ucjene, nikada neću bez izbora prepustiti vlast najgorima. Nikada neću potpisati nikakvu tehničku ili prijelaznu vladu! Ako me ubiju, ostat će moj brat Andrej. Ako mi ubiju brata, ostat će mi sin Danilo. Ako mi ubiju sina, ostat će mi kćeri Milica. Ako ubiju i nju, ostaje moj sin Vukan…, navodno je rekao Vučić.

Vučić se oglasio i Instagramu, gdje je objavio fotografiju uz koju piše: “I sjenke naše, i grobovi naši borit će se s neprijateljima Srbije. Hvala narode na podršci!”

Provladini mediji navode i da će Vučić u četvrtak, na sjednici Vlade na koju je pozvan, objaviti “sudbonosno važnu odluku koja će odrediti budućnost zemlje i njezinih građana”, a spominje se i raspisivanje izbora ili promjene u Vladi, prenosi Nova.rs.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79