Vučić: Srbija ozbiljno pristupa dijalogu Beograda i Prištine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ozbiljno pristupa dijalogu Beograda i Prištine i daljem radu na reformskim procesima u okviru evrointegracija.

Vučić je danas razgovarao telefonom sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom o aktuelnoj situaciji u regionu, evropskoj perspektivi Srbije, reformama na putu ka članstvu u Evropskoj uniji i dijalogu Beograda i Prištine.

Kako je saopšteno iz Predsjedništva Srbije, Vučić je izrazio zahvalnost što je Evropski savjet po prvi put usvojio zaključke u kojima poziva na bezuslovnu implementaciju obaveza preuzetih u dijalogu, a posebno obaveze Prištine da formira Zajednicu srpskih opština.

Vučić je ponovio “odlučnu posvećenost” Srbije očuvanju mira i stabilnosti, kao i jačanju i širenju saradnje sa zemljama regiona.

Predsjednik Evropskog savjeta istakao je značaj nastavka dijaloga Beograda i Prištine, naglasivši da je proaktivan pristup rješavanju svih otvorenih pitanja od suštinskog značaja za evropske integracije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79