Vučić: Sutra je za Srbiju Vidovdan

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, naglašavajući sve veći pritisak na Srbiju, je istakao da se takvi pritisci najčešće osjete iz Njemačke.

“Šokiran sam i prilično tužan kada vidim kako i na koji način pritisci deluju na neke zemlje koje su mnogo veće od Srbije i koje se ponašaju neretko kao moćne i jake na međunarodnoj areni. Kako se uplaše kada ih pozove ministar spoljnih poslova jedne zemlje i samo malo podigne svoj ton i ništa više od toga”, rekao je Vučić.

On je istakao da se rezolucija koja se trenutno razmatra u UN-u o Srebrenici oslanja na kolektivnu odgovornost Srbije, uprkos tvrdnjama da se ne spominje kolektivna odgovornost.

“Svi oni za koje su smatrali da treba individualno da odgovaraju su već odgovarali. Šta je onda smisao ove rezolucije, posebno posle donošenja opšte rezolucije UN iz 2015. godine o genocidu”, pitao je Vučić.

Naveo je da Srbija sutra očekuje glasanje u UN-u i izrazio tremu i strah hoće li moći da odgovori na način na koji srpski narod očekuje, istakavši da je srpski narod ujedinjen više nego ikada.

“Nikada nas u poslednjih 30 godina ili gotovo 40 godina nisu tako ujedinili kao danas i na tome im hvala. To što misle da će da nas unize, u stvari ne razumeju koliko smo se vinuli u visine, oni koji nose slobodarski otpor, zastavu slobodarskog otpora širom sveta”, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da će sutra Srbija pokazati svu čvrstinu, hrabrost i ponosno zastupati i braniti svoje interese, a nakon toga će se boriti za napredak i ekonomiju zemlje.

“Ali mislim da ćemo ugled Srbije podići na mnogo viši nivo, ne sanjate koliko zemalja se danas izvinjava i govori, ‘ne možemo, ne smemo, imamo fabriku ovde i onde’. Neko će reći to je izgovor. To je njihov izgovor, nije moj. Mi izgovora nemamo. Mi nemamo kuda da se sklonimo, iza nas je Srbija i zato ćemo se boriti”, zaključio je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79