Vučić sve prebrojao: “Za četiri mjeseca napisano je 2.629 članaka da Srbija ugrožava region…”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da na samitu EU-Zapadni Balkan nije bilo nikakvih konkretnih rezultata za Zapadni Balkan, ali da jeste vođena dobra diskusija.

“Danas se još jednom ništa nije dogodilo. Ako smijem da prevedem šta je bilo ključno za nas, ako analizirate konkretne rezultate – nije bilo konkretnih rezultata, ali je to bila dobra diskusija i neću to potcijeniti. Ali, ako me pitate da li su Sjeverna Makedonija i Albanija dobile datum, nisu dobile nikakav datum za početak pregovora, a BiH bih nije dobila status kandidata”, konstatovao je Vučić.

“Vjerujem da naši prijatelji iz Skoplja i Tirane zaslužuju početak otvaranja pregovora sa EU. Ovo je nešto što je neophodno, obije zemlje su ispunile sve zahtjeve što znači da ljudi Sjeverne Makedonije i Albanije zaslužuju to”, rekao je Vučić.

Potom je Vučić govorio kako je bilo dobro da su ih evropske kolege saslušale, što ranije nije bio slučaj, a potom se obrušio na medije.

“Hrvatski mediji su apostrofirali da postoji veliki pritisak na Srbiju zbog ruskog pitanja. Ja to ne krijem. Među posljednjima sam govorio”, poručio je Vučić.

“U posljednja četiri mjeseca 2.629 članaka je odštampano u evropskim medijima o Srbiji nakon ruskog napada o tome da Srbija ugrožava cijeli region Zapadnog Balkana, BiH, Kosovo, a ništa se nije dogodilo. Moje pitanje za sve vas je da li ste čuli izvinjenje od svih tih medija. Niste. I mi ne tražimo pravdu. Ja nisam ovdje da bih opravdao svoju poziciju. Ja moram da zastupam interese našeg naroda. Zahvalan sam svim evropskim liderima koji su željeli da nas saslušaju danas”, naglasio je Vučić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79