Vučić “u šali” otkrio Dodika? – Mile se naljuti na mene, ali to kažem i u Beogradu, Banjaluci i Sarajevu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas tokom posjete našoj zemlji kako “su uvijek željeli da razgovaraju s BiH kao međunarodnopravnim subjektom, da ima dijalog sa RS-om, ali da kada govore o RS-u govore o BiH”. 

Istakao je kako se vlasti u BiH trude da nabave vakcine, ali da nije lako.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kazao je, odgovarajući na pitanje novinara, kako u BiH vlada atmosfera gdje ne postoji niti jedan dobavljač koji želi prihvatiti ulogu nabavke vakcina jer smatraju da će odmah završiti u procesu kod pravosuđa. Rekao je kako je RS uspio osigurati dobavljača za RS, ali da u FBiH to niko ne želi.

Na pitanje da li je današnja donacija politički šamar jer vlasti u BiH nisu uspjele nabaviti vakcine, dok u Srbiju uveliko traje vakcinacija, Dodik je rekao:

-Ovo nije nikakav šamar već značajan trenutak da država i predsjednik ima odnos prema BiH. Ova inicijativa traje sedam dana. U petak u FBiH su donijeli odluku da je prihvate i prvi radni dan u FBiH,a drugi u RS vakcine su isporuče.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je kako “su uvijek željeli da razgovaraju s BiH kao međunarodnopravnim subjektom, a poslije možemo da razgovaramo s RS”, a onda šaljivo otkrio kako se Dodik ljuti kada on to kaže.

-Mi razgovaramo s međunarodnopravnim subjektom koji je BiH, poslije možemo da razgovaramo s RS i imamo stalni dijalog, ali smo uvijek željeli razgovarati sa BiH i kada govorimo o RS-u, govorimo o BiH. Ponekad se Mile na mene naljuti, ali ja to radim i u Beogradu, Banjaluci i Sarajevu. Ne mislim da je ovdje riječ o bilo kakvom političkom šamaru, ljudi se ovdje bore za vakcine i nije lako da se izborite. Mi smo se izborili jer nagledao sam se ovoga, malo sam iskusniji i kao politički veteran nemam straha da kažem sve što jeste i mislim. Drugi političari moraju da brinu šta će i kako da kažu u Brisleu. Ja ne mogu da vam objasnim koliko se ne sekiram šta će mi negdje neko reći i po tome smo imali tu vrstu prednosti da se ponašamo mimo ustaljenih šema. Za nas neće biti poraz kada nam BiH ponudi i drvo i bilo koji poljoprivredni proizvod, mi ćemo to objeručke bratski da prihvatimo, a suština je da između komšija i prijatelja ne postoji niti ko će koga da šamara ili dominira, poručio je Vučić, prenosi Oslobođenje.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79