Vučić: U Srebrenicu nisam dobrodošao; Majke Srebrenice: Priznaj genocid i dobrodošao si

Vučić: U Srebrenicu nisam dobrodošao; Majke Srebrenice: Priznaj genocid i dobrodošao si


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije otišao u Srebrenicu na obilježavanje 27. godišnjice genocida zato što, prema njegovim riječima, tamo nije dobrodošao, te ocijenio da je ove godine bila žešća kampanja sa više mržnje usmjerene prema srpskom narodu.

Vučić je istakao da je “ćutao 11. jula” zato što bi Srbija bila izložena najbrutalnijim napadima, jer ne bi izgovorio “magičnu riječ koju oni žele da čuju”.

Predsjednik Srbije: Nisam otišao u Srebrenicu jer tamo nisam dobrodošao

“Zato što neko ne želi od nas da osjeti pijetet, ne želi da vidi poštovanje žrtvama, već želi pravnu formulaciju da bi mogao na tome da zasniva neke druge političke poteze u budućnosti, a to je ukidanje Republike Srpske, kompenzacione mjere i dalje mjere protiv Srbije“, rekao je Vučić za TV Pink.

Predsjednik Srbije je mišljenja da nije tu riječ o poštovanju prema žrtvama i emocijama, nego o nečemu što neko misli da na takav način može da gradi svoju budućnost.

Majke Srebrenice su reagirale i poručile Vučiću:

– Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić će biti dobrodošao u Potočare onog trenutka kada bude priznao genocid i kada se izvini. Na lažna pomirenja nismo spremni.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija