Vučić za CNN: Najvažnije je pitanje da li možemo spasiti živote

Za Srbiju nabavka vakcina nije bila geopolitičko pitanje, već pitanje spašavanja života, kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za CNN.

On se u prilogu američke televizije pohvalio kako u Srbiji možete dobiti američke vakcine, evropske, ali i ruske i kineske, da ljudi mogu birati.

“To je dobro ne samo za Srbiju već i cijeli region. Građani su počeli dolaziti u Srbiju ne samo sa Zapadnog Balkana, već i iz šireg regiona”, izjavio je on.

Vučić je konstatovao da svako treba imati mogućnost da dobije vakcinu i bude siguran, i da u tom smislu nije moguće odvojiti Srbiju od ostalih u regionu.

“Mislim da je najvažnije pitanje da li možemo spasiti živote”, izjavio je Vučić dodajući da mu je jednako bitno da pomogne građanima u Sarajevu ili Podgorici, kao što mu je važno da pomaže građanima u Srbiji.

To je region i komšije smo, dodao je on, to je fer i pokazuje da smo svi u regionu okrenuti ka budućnosti.

“Ne želimo da se vraćamo u prošlost, niti da razgovaramo o pitanjima koja nas dijele. Ako možemo nešto zajedno, to je dobro”, izjavio je on.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79