Vučić zaprijetio: Ako KFOR za 24 sata ne učini ništa da zaštiti Srbe na Kosovu, reagovaće vojska

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je mogućnost da digne vojsku i pošalje je na Kosovo radi zaštite stanovništva na sjeveru Kosova.

Navodno, danas bi Vučić i Vlada Srbije trebali donijeti odluku kojom se NATO snagama na Kosovu, odnosno KFOR-u daje rok od 24 sata da smire situaciju na sjeveru. Ukoliko to ne učini KFOR, učiniće to Vojska Srbije, saznaje Informer.rs.

Nakon današnjih dramatičnih scena, Vučić je odlučio da se sastane sa predstavnicima Srba sa sjevera Kosova. Zbog toga je otputovao u Rašku, gdje je, između ostalog, obišao i tamošnji garnizon, a planirano je da obiđe i jedinicu Žandarmerije u toj oblati.

Gostujući na TV Pink, Vučić je već najavio mogućnost angažovanja vojske. Tom prilikom je kazao kako Vojska Srbije nije ušla na teritoriju Kosova, te da će čekati 24 sata da KFOR nešto poduzme. Ukoliko KFOR ne učini ništa, reagovaće Vojska Srbije.

– Srbija je samo podigla borbenu gotovost, a ne vojsku i policiju. Srbija nije ušla na teritoriju Kosova i Metohije zbog Kumanovskog sporazuma – rekao je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79