Vučić zaprijetio: Danas je jedan od najtežih dana za srpski narod na Kosovu, sutra ćemo izaći sa našim mjerama!

Oni su skinuli tablice sa ambulantnih kola iz Vranja, kazao je Vučić

Povodom današnjeg raspoređivanja kosovske policije ROSU na graničnim prelazima Brnjak i Jarinje, javnosti se obratio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Kazao je, između ostalog, najteži dan za Srbe na sjeveru Kosova.

Najavio je da će sutra biti održan sastanak Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije, na kojem će se raspravljati o mogućim mjerama koje Srbija namjerava poduzeti.

– Nije to pitanje bilo kakve dramatizacije, ali je situacija ozbiljna i teška. Mi smo još sinoć znali da Priština planira pokrete svojih specijalnih snaga na sever, da su te snage prešle jutros i to je 6. put upad više od 300 lica sa dugim cevima, oklopnim vozilima, snajperistima koji su, za šta imamo dokaze, trebalo da pokrivaju kuće mladih Srba koji bi se suprotstavili teroru prištinskih vlasti, kazao je Vučić.

(FOTO) Napeto na Kosovu: Specijalci Rosu s dugim cijevima na Jarinju pretresaju građane

Kosovska policija svim vozačima iz Srbije dijeli tablice s oznakom RKS

Govoreći o današnjem skidanju tablica sa automobila sa srbijanskim oznakama, Vučić je istakao jedan poseban slučaj.

– Oni su skinuli tablice sa ambulantnih kola iz Vranja, kojima je prevožen bolesnik. Oni skidaju tablice jedne suverene države, istakao je Vučić.

Kazao je kako vlasti Kosova uporno izbjegavaju da uspostave zsjednicu srpskih opština, na što su se obavezali Briselskim sporazumom.

– Oni se pozivaju na odluku njihovog takozvanog ustavnog suda, koji je doneo odluku da od 23 predložene nadležnosti, njih 22 nisu u skladu s tim njihovim takozvanim ustavom. Oni neće ni da provedu ni tu jednu nadležnost. Prema Briselskom sporazumu na severu kosova treba da bude uspostavljen policijski regionalni direktororat sever, u kojem treba da bude angažovano 96 posto Srba, a direktora treba da predloži ZSO. Međutim, taj RDS ne može biti formiran, jer oni neće da uspostave SZO, kazao je Vučić.

“Sutra ćemo izaći sa našim merama… Ekonomskim. Neću da pričam o njima jer se nadam da neće biti potrebe za tim”.

Dodao je kako više neće da šuti, te da će svaki dan govoriti o tome šta kosovska strana odbija da provede iz do sada sklopljenih sporazuma. Posebne kritike je uputio na račun međunarodne zajednice, koja, po njegovim riječima, šuti na sve jednostrane postupke kosovskih vlasti.

Kosovo poslalo specijalce na granične prijelaze! (VIDEO)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79