Vučić zatečen reakcijom na ceremoniji u Ankari: Ovo nisam vidio nigdje

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom pohvalio je osoblje Predsjedništva Turkiye na brzoj reakciji i popravljanju tepiha koje je jaki vjetar podigao tokom današnje ceremonije prijema u Ankari.

Vučić danas boravi u zvaničnoj posjeti u Ankari, a u medijima otvorenom dijelu sastanka sa turskim predsjednikom Erdoganom je komentirao nesvakidašnju scenu koju je izazvalo olujno nevrijeme tokom ceremonije prijema.

Naime, u trenucima kada su dvojica predsjednika Erdogan i Vučić trebali proći svečanim tirkiznim tepihom ispred postrojene počasne garde, vjetar je podigao dio tepiha, a prisutni kamermani i fotoreporteri su brzom reakcijom složili tepihe i dvojica lidera su neometano prošetali stazom.

“To je nešto što nisam vidio ni u jednoj državi. Nije bilo službe koja bi u tom trenutku ceremonije popravila tepihe koje je vjetar digao. Pogledao sam, kad ono snimatelji svi zajedno trče i popravljaju to. To pokazuje njihovu ljubav i poštovanje prema državi i vama“, kazao je Vučić.

Erdogan je smiješkom ispratio te Vučićeve riječi, a šef Direkcije za komunikacije Fahrettin Altun na Twitteru je objavio snimak koji prikazuje trenutak kada je vjetar podigao tepihe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79