Vučić: Želimo najbolje moguće odnose s BiH i mir u regionu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija želi najbolje moguće odnose sa BiH i poštovanje Dejtonskog sporazuma, te mir u regionu.

Na pitanje novinara da prokomentariše jučerašnji sastanak sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, koji mu je prenio da lider SDA Bakir Izetbegović ponovo najavljuje reviziju tužbe za genocid protiv Srbije, Vučić je rekao da to nije baš tako jednostavno i da je vidio izjave Izetbegovića, kao i mnoge druge.

On je rekao da je razumio šta Dodik želi i očekuje od Srbije, te poručio da će Srbija čuvati svoj narod.

Vučić je nazvao “glupostima i besmislicama” izjave prištinskog zvaničnika Avdulaha Hotija o tome da će Priština primijeniti sporazum o Zajednici srpskih opština /ZSO/ tek pošto Srbija prizna samoproglašeno Kosovo.

– Prištinska strana misli da postoji neka “nevidljiva sila” koja će na Beograd da izvrši pritisak, i da će da se dogodi ko zna šta, pa će doći do priznanja. Neka na to zaboravi – poručio je Vučić.

Prema njegovim riječima, sramota je da niko na to ne reaguje i ne kaže da su to gluposti i besmislice.

On je podsjetio da je Priština po Briselskom sporazumu imala jednu jedinu obavezu, da formira ZSO, što nije učinila ni sedam i po godina kasnije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79