Vučića kritikuju zbog ponižavanja penzionera (VIDEO)

“Da ne bude zabune, pomoć penzionerima je preko potrebna u svakom smislu. Način na koji kao pruža, tj. predstavlja tu mizernu pomoć devet godina, ponižavajući je”, istaknuo je bivši srbijanski vaterpolo reprezentativac.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jučer je postao farmakolog i imunolog pa je javnosti predstavio vitamine koje će penzioneri dobiti na poklon od države. Ova njegova uloga izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama, gdje se pojavila jedna čvrsta teza, lider SNS-a je i ovoga puta sve podredio svojoj kampanji, iz koje ne izlazi punih devet godina.

Saglasan je s tim i proslavljeni vaterpolista Danilo Ikodinović, sada predsjednik Resornog odbora za sport Narodne stranke, koji je istaknuo da je Vučić sve predstavio kao da je iz svog džepa platio vitamine penzionerima.

“Država Srbija kupi vitamine za 10 miliona evra od nekog dobavljača sa kojim je AV u ‘šemi’. AV predstavi to na TV-u penzionerima kao da ih je on lično kupio. I bolesna predstava se nastavlja… Dizel na pumpama je 1,39 evra! U Srbiji 1,39 evra! Dizel”, napisao je Ikodinović na Twitteru.

Da podsjetimo, Vučić je jučer predstavio vitamine koje će penzioneri dobiti, i to na krajnje teatralan način.

“Dragi penzioneri, ovo je prvi uzorak kese sa sadržajem onoga što treba da dobijete kao dodatni poklon od vaše države, jer ste to zaradili, mnogo toga izgradili, sve napravili u našoj zemlji što smo mi nasledili. Svi dobri vitamini i minerali za jačanje imunoloških funkcija, za snaženje vašeg organizma. To je još jedan mali poklon države, ne računajući onih dva puta po 30 evra plus 50 evra koji će biti za penzionere, ukupno 110 evra”, pričao je Vučić dok je vadio vitamine iz bijele kesice s grbom Srbije.

Nakon toga se oglasila i potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, istaknuvši da “Vučić poklanja vitamine ‘Goodwill Pharme’, koju zastupa Zoltan Tamaš”. Kako je navela, to je isti čovjek koji je Vučića častio za Novu godinu pa je Tepić zaključila da “ko god da poklon Vučiću, on mu uzvrati milionima”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79