Vučićevi ljudi mogu sve: Predsjednik općine uveo vanredno stanje, pa napravio dernek

Samo dan nakon što je u općini Bogatić uveo vanredno stanje, predsjednik općine i funkcioner SNS-a riješio je da pravila za njega ne važe i održao u svom restoranu dernek, piše lokalni portal Mačva zdravog razuma.

Sinoć je u restoranu Avlija u mačvanskom selu Glušci, koji je u vlasništvu porodice predsjednika opštine Bogatić i funkcionera SNS-a Milana Damnjanovića održan dernek, piše Direktno.rs

Veselje je dokumentovano video snimcima i fotografijama na kojima se jasno vidi kako su prekršene sve epidemiološke mjere i preporuke. Na snimku se vidi da u restoranu ima više od dozvoljenog broja ljudi, koji se pritom grle i pjevaju.

Na snagu je u Srbiji stupila zabrana organizovanja bilo kakvih svečanosti i zabavnih manifestacija u zatvorenom, ali i u otvorenom prostoru. Zabranjeno je okupljanje više od pet osoba ukoliko se ne može obezbijediti fizička distanca od dva metra.

Čini se, međutim, da ovo ne važi za članove Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića koji su ujedno i vlasnici restorana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79