Vučićevi panduri istjerali velikog Rade Šerbedžiju iz zakupljene dvorane…

Glumac, reditelj i pjesnik Rade Šerbedžija sinoć je u Baču u Vojvodini trebao održati koncert u velikoj dvorani kina, no koncert je u zadnji čas onemogućen pa ga je Šerbedžija održao u parku.

Samo nekoliko sati prije koncerta došlo je do skandala, piše Nova.rs i dodaje da su Šerbedžiji htjeli onemogućiti da održi nastup, navodno zbog toga što je organizator pristaša opozicije.

Organizator, producent Zdravko Vulin objasnio je da su policajci upali u dvoranu i naredili da se iznese oprema za koncert, pozivajući se na naređenje koordinatora SNS za Bač.

Vulin kaže da je nejasno za što je nadležan taj koordinator.

“To je neka interna ‘titula’”, koordinator SNS za Bač, kaže Vulin i nastavlja:

“Rade Šerbedžija je došao dan ranije, obilazio je manastire, grad, družio se s ljudima. On obožava Bač i nedopustivo je da neko ko toliko promovira ovaj naš narod i toliko radi za njega, bude na taj način diskrimniran”, rekao je Vulin za Nova.rs.

Unatoč problemima, koncert je ipak održan kako 400 ljudi koji su kupili ulaznice ne bi ostali zakinuti. Ipak, novac će im biti vraćen, rekao je Vulin za N1.

 

 

“Idemo dečki, Barbara, to je ona revolucionarna pjesma zbog koje se vlast treba bojati”, rekao je između ostalog Rade Šerbedžija, koje mu su općinske vlasti “predvođene takozvanim koordinatorom Srpske napredne stranke (SNS)” u Baču u posljednji tren otkazale već zakupljenu salu za koncert, prenosi Nova.rs.

Društvenim mrežama kruže snimke s koncerta koji je započeo njegovim riječima: “Jao onima koji zatvaraju vrata umjetnosti.”

“Mi ćemo održati mali koncert tu, pa koliko izdržite. Ja mogu na hladnoći, ja sam Ličanin”, poručio je Šerbedžija okupljenima, a publika se nasmijala i pozdravila ga toplim aplauzom.

Idemo dečki! Barbara!”, poručio je zatim.

Na repertoaru se našla i ‘Meni se dušo od tebe ne rastaje‘, koju je najavio tako što je prethodno pozdravio Johnnyja Štulića u Amsterdamu. Recitirao je i “Naš vijek će proći”.

“Naš vijek će proći, otvorit će se arhivi /Sve što je bilo skriveno od nas/ Sve što u povijesti od laži živi/ Pokazat će svijetu i slavu i užas. /Bogova raznih potamnit će lik/ Koliko bijede skrivao vijek/ Ali taj što je bio zaista velik /Ostat će velik zauvijek”, glase ti stihovi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79