Vuk Borilović, ubica iz Cetinja imao zakazan ljekarski pregled, posljednjih dana pokazivao promjene ponašanja

Načelnik Odsjeka za suzbijanje općeg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala MUP-a Crne Gore Aleksandar Bošković, rekao je da je Vuk Borilović koji je u centru Cetinja ubio deset sugrađana, a ranio njih šest, za jučer imao zakazan ljekarski pregled.

Na pitanje da li je otkriven motiv jučerašnjeg zločina koji je na Cetinju izvršio Borilović, Bošković kaže da su istražne mjere i aktivnosti još uvijek u toku, prenosi RTCG.

– Preliminarno možemo da potvrdimo da je Borilović posljednjih dana pokazivalo određene promjene ponašanja. Zbog toga je uz pomoć prijatelja za juče bio zakazan ljekarski pregled – naveo je Bošković i dodao, da nažalost do tog pregleda nije došlo.

Ko je Vuk Borilović: Pobio dvocifren broj ljudi, a ovo je njegova životna priča

Načelnik Bošković je potvrdio da je obudukcija tijela Borilovića završena.

– Međutim, ja u ovom trenutku ne mogu da iznosim više detalja bez odobrenja Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT). Nalaz će biti dostavljen VDT. Na tijelu izvršioca zločina ima više povreda od vatrenog oružja, ali u tom smislu ne možemo saopštiti više detalja – rekao je Bošković i ponovio da za sada policija ne može da govori o tome da li je smrt Borilovića nastupila od posljedica ranjavanja od strane policije ili Cetinjanina N.K. – rekao je on.

Bošković podsjeća da je u 15:30 sati policija dobila informaciju da je u naselju Medovina došlo do pucnjave, da je po dolasku na mjesto pucnjave policija prvo pritekla u pomoć ranjenim osobama, nakon čega je Borilović pucao i na njih.

– Poslije toga su se stekli svi zakonski uslovi da policija uzvrati paljbu. Ispaljeno je 20 projektila, a u razmjeni vatre ranjen je i jedan policajac – rekao je Bošković.

Podsjećamo, Bošković je potvrdio da Cetinjanin N.K., koji je pucao jučer na ubicu Vuka Borilovića, nije trenutno dostupan policiji i još uvijek nije ustanovljeno da li je Borilović preminuo od projektila koje su u njega ispalili policajci ili N.K.

– Preduzimaju se određene mjere i radnje da bi se obezbjedilo prisustvo N.K. u čitavom ovom postupku – kazao je Bošković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79