Vukanović: Da mogu sasuli bi me, kakav Velja Nevolja šta bi oni meni radili, pa čuli ste kako Dodik govori da mu se opozicija pravda, zove ih, namakne im omču i potopi

Sastanak lidera opozicionih političkih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj bit će održan danas u Banjoj Luci. Oni će se morati odrediti u vezi sa političkim dogovorom iz NSRS-a koji je, kako kažu, Milorad Dodik narušio.

Na sastanak u 15 sati koji će biti održan u sjedištu SDS-a dolaze domaćin Mirko Šarović te predsjednici PDP-a i DNS-a Branislav Borenović i Nenad Nešić.

Oni će razmatrati novonastalu situaciju u vezi s političkim dogovorom u Narodnoj skupštini RS-a o neučestvovanju u radu institucija BiH, a nakon odlaska Milorada Dodika na sastanak Predsjedništva BiH s liderom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom te izjave predsjednika SNSD-a da “Dejtonski sporazum ne postoji i da on podržava teritorijalni integritet BiH”.

Na sastanak ponovo nije pozvan jedan od najglasnijih opozicionara iz RS-a Nebojša Vukanović.

-Danas je iznenadni sastanak opozicije u Banjaluci na koji nisam pozvan, i očito da nije poželjno da ja na njemu učestvujem. Već duži vremenski period jasno je da postoje razmimoilaženja u koncepciji, jer smo ja i moji saradnici zagovornici beskompromisne borbe sa režimom, bez ikakvog kontakta i saradnje sa bilo kim iz vrha režima, insistiranje na istinskim i korjenitim promjenama sistema.

Nek narod odluči koji koncept treba da dobije podršku, a moje je mišljenje da ko sa đavolom tikve sadi da mu se o glavu razbiju, i da svakim sastankom sa Dodikom opozicija gubi. Takođe, ljudi koji su bili donedavno dio režima ne mogu biti lideri opozicije poručio je Vukanović na svom blogu.

Smatra da je svako koketiranje sa režimom i Dodikom skupo koštalo opoziciju, te da je stava da sa njima ne treba razgovarati niti pregovarati.

-Čuli ste kako Dodik govori da mu se opozicija pravda, nema intimizacije, nema pričanja jer je dodik beskurpulozni makijavelista koji zove opoziciju da joj namakne omču i da je potopi. Da mogu sasuli bi me, zaboravio bi se Velja Nevolja kako kasapi ljude, šta bi oni meni radili, kazao je u svom obraćanju Nebojša Vukanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79