Vukanović dao ultimatum kolegi iz skupštinskih klupa

Poslanik u Klubu SDS u Narodnoj skupštini Nebojša Vukanović dao je do petka rok poslaniku SNSD-a Iliji Taminidžiji da mu odgovori na nekoliko javno postavljenih pitanja koja ga dovode u vezu sa nezakonitim radnjama.

“Nastojeći da se čuje druga strana i odgovor na teške optužbe i dokaze koje ću iznijeti, dajem rok Iliji Tamindžiji, visokom funkcioneru i poslaniku vladajućeg SNSD-a, izvršnom direktoru za proizvodnju Hidroelektrana na Trebišnjici, da do petka, 21.5.2021. godine u podne, pismeno ili usmeno odgovori na pitanja vezana za zloupotrebu položaja, organizovani kriminal, ucjene, kupovinu glasova i druga koruptivna djela”, napisao je na svom blogu Vukanović.

On od Tamindžije traži odgovore na pitanja:

– Da li je sa gradonačelnikom Trebinja Ćurić Mirkom, bivšim direktorom Poreske uprave Trebinje, i zetom Lukom Petrovićem, direktorom Elektroprivrede Republike Srpske, organizovao kriminalnu grupu koja je kupovala glasove, ucjenjivala građane, vršila zloupotrebu položaja i izvlačila novac iz HET-a, javnih preduzeća i ustanova za kupovinu glasova i druge izborne zloupotrebe?

– Da li je u svom Kabinetu izvršnog direktora HET-a pregovarao sa građanima Trebinja, nudio im građevinski materijal, cement, blokove, namještaj ili novac, kako bi radili i glasali za vladajuću prtiju SNSD?

– Da li će podnijeti ostavku na sve funkcije ako se pojave dokazi i svjedoci teških krivičnih djela i zloupotreba do okončanja krivičnog procesa i istrage koja će krenuti?

Na kraju Vukanović navodi da očekuje da Tamindžija do petka u podne izađe u javnost i odgovori na pitanja, ili se oglasi pismeno preko nekog od “dvorskih” portala.

U protivnom, kako najavljuje Vukanović, u javnosti će ekskluzivno pustiti svjedočenje i iskaz svjedoka, koji je žrtva pritisaka i mobinga, te konkretne dokaze zloupotreba vlasti, o kojima piše godinama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79