Vukanović: Dodik se ponaša kao pijani kockar i potpuni ludak

Zastupnik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović kazao nam je da je siguran da je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida kako bi spasio Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića.

– Njima će ovo politički donijeti najviše koristi jer će sve ostale priče o haosu u ovoj zemlji otići u drugu stranu. Ukoliko sve ranije nije bilo dogovoreno, kako onda Dodik 15 minuta nakon što je Incko donio odluku, pravi press konferenciju i već ima četiri do pet napisanih stranica papira – kazao je Vukanović.

Podsjetio je da je 2016. godine bila slična odluka Ustavnog suda što je Dodik iskoristio za “svesrpsko jedinstvo” nakon čega je pobijedio na izborima, ali je odluku sproveo.

– Dodik neće ništa uraditi da bi ugrozio sebe, već će isturiti druge. Situaciju želi iskoristiti za donošenje odluke kojom bi sebe zaštitio od eventualne istrage što mu nije prvi put – smatra Vukanović.

Smatra da Dodik vodi hazardersku politiku.

– Razočaran sam da kaže da će se naredne sedmice krenuti u otcjepljenje RS-a, pa šta bude. Ponaša se kao pijani kockar i kao potpuni ludak koji nema kontrolu nad sobom. Može se kockati sa svojim novcima, ali ne sa narodom. Povlačenje suludih poteza moglo bi dovesti do haosa. Neću slijediti taj njegov hazarderski i ludački put – kazao je Vukanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79