Vukanović nakon hapšenja SNSD-ovog funkcionera: Pisale su mi djevojke iz Bileće, spremne su javno svjedočiti protiv Kašikovića

Narodni poslanik Nebojša Vukanović komentarisao je nedavno hapšenje istaknutog SNSD-ovog člana i aktiviste Doje Kašikovića. Podsjetimo, Kašiković je uhapšen jer je prijetio, ucjenjivao i pokušao iznuditi djevojku iz Gacka.

Vukanović u svom blogu otkriva kako su mu pisale i javile se mlade djevojke iz Bileće koje tvrde da su godinama žrtve njegovih ucjena i devijantnog ponašanja.

Njegov tekst prenosimo u cijelosti, bez izmjena.

Nakon što sam danas objavio Zapisnik poslije hapšenja Dobroslava Doja Kašikovića iz Bileće o tome kako je ucjenjivao, prijetio i pokušao iznuditi djevojku iz Gacka, pisale su mi i javile se mlade djevojke iz Bileće koje tvrde da su godinama žrtve njegovih ucjena i devijantnog ponašanja.

U više navrata uznemiravanje, prijetnje i ucjene su prijavljivale policiji i Tužilaštvu, ali je pravosuđe uvijek zataškalo slučajeve i nije ga procesuiralo i osudilo u skladu sa zakonomDjevojke su spremne izaći u javnost i javno progovoriti o devijantnom ponašanju Doja Kašikovića, i sumnjaju da je vladajuća Partija SNSD, čiji je Kašiković istaknuti član i aktivista, iskoristila uticaj na policiju i pravosuđe da se istrage obustave ili izreknu blage kazne.

Policija je izuzela telefone od Kašikovića, i oni će biti poslati na vještačenje. O kakvim se eksplicitnim snimcima radi, šta je pozadina i zašto je Kašiković ucjenjivao ženu iz Gacka potom i njenu kćerku, pokazaće istraga, a valjda će pravosuđe napokon kazniti i one koji su članovi vladajuće stranke, jer ako su zaštićeni oni na vrhu, valjda ovakve ljudske i moralne nakaze poput Kašikovića, nisu amnestirane od odgovornosti za nemoralno ponašanje i krivična djela.

Na kraju pitanje za članove SNSD-a, bar one intelektualce koji imaju dostojanstva, časti, i ugleda, da li ih je sramota što su članovi Partija sa Dojom i sličnima, i kako mogu dozvoliti da im ovakve nakaze budu kolege i nadređeni funkcioneri.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79