Vukanović: Neka Elmedin Konaković objasni sirotinji zbog čega je Miletovom kumu dao 70 miliona KM

Milorad Dodik, predsjednik entiteta RS, izjavio kako se priprema uredba o hapšenju i deportaciji visokog predstavnika u BiH, a ona će se aktivirati ukoliko Schmidt dođe u RS.

Međutim, Nebojša Vukanović, zastupnik u Narodnoj skupštini RS, u emisiji ‘Istraga sedmice’ Hayat TV, tvrdi da Dodik radi sve u dosluhu sa strancima.

“Schmidt je slao poruke Jeleni Trivić i rekao priznaj poraz, mlada si, biće još. Mi pristajemo na brutalnu krađu, nasilje. Je li jednu stvar Schmidt uradio da nije išla u korist Miloradu Dodiku? Rekao sam da je Srbija u dogovoru između Dodika i Vučića”, kazao je Vukanović.

Danas je objavljena odluka da se iz FBiH prebaci 14 i po miliona maraka RS-u.

“To su partneri. Mogu da shvatim da je neko bio naivan, ali da bošnjačka elita pravi partnerstva sa neprijateljem svih nas. Govorim mu da uništava RS i on bježi iz skupštine. Bio sam spreman i na lična poniženja”, govori Vukanović.

Vukanović govori da ‘Konaković objasni ovoj sirotinji ovdje zašto se on bori da se da Miletovom kumu 70 miliona’.

“Moramo razmisliti da li ćemo biti taoci političkog monstruma koji nas vodi u propast ili ćemo krenuti putem normalnih odnosa. Dodik je odavno gotov. Schmidt mijenja Izborni zakon da bi obezbijedio HDZ. Prevelika je moć stranaca koji gledaju interes”, rekao je Vukanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79