Vukanović: Nemojte govoriti ,,Mile lopove”, vrijeđate lopove, niti jedan lopov nije opljačkao svoj dom!

Neko je maloprije vrijeđao lopove vikajući: “Mile lopove”, ali ni jedan lopov nije opljačkao svoju kuću. Ni jedan lopov nije razorio svoj dom, poručio je između ostalog Vukanović s govornice u Banjoj Luci.

Predstavnici opozicionih stranaka danas su u Banjoj Luci protestovali zbog, kako su naveli, gušenja medijskih sloboda i brojnih afera vladajuće koalicije predvođenje Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), a pridružio im se veliki broj građana.

Okupljenima se, između ostalog, obratio i Nebojša Vukanović, poslanik iz Trebinja u Narodnoj skupštini RS.

– Mi znamo svoju sudbu i šta nas čeka, a zrak nam neće zalediti grudi. Volovi jara* vuku, a ne ljudi. Bog je dao slobodu za čovjeka, počeo je pjesnički i raspjevano Vukanović s citatom velikog književnika Alekse Šantića.

Istina, stih doslovno glasi: “Volovi jaram trpe, a ne ljudi…”, ali Vukanović se nije zaustavljao, već se vratio u vrijeme Omer paše Latasa.

– Kada je Šantić prije 100 godina pisao ove stihove nije mogao ni pomisliti da će domaći zulumćari biti deset puta gori od najgorih Turaka, Austrijanaca (?) i okupatora koji su nas pokorili, rekao je Vukanović ne treonuvši te je nastavio:

– Više je danas sirotinja potlačena raja nego što je to bilo za vrijeme Osman paše Latasa. Neko je maloprije vrijeđao lopove vikajući: “Mile lopove”, ali ni jedan lopov nije opljačkao svoju kuću. Ni jedan lopov nije razorio svoj dom, poručio je između ostalog Vukanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79