Vukanović o današnjem okupljanju Dodikovih Srba: Dolaze dezerteri i ratni profiteri

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, oštro je prokomentarisao današnje proteste na četiri lokacije na entitetskoj liniji gdje će, između ostalog, okupljeni blokirati saobraćaj na pola sata.

Vukanović ističe da je pozadina svega nova milionska kombinacija za pljačku naroda, te je dodao kako vlast u RS “na silu upisuje radnike na spiskove i primorava ih da idu na protest”.

“I dok se dezerteri i ratni profiteri spremaju da prvi put dođu na nekadašnju prvu liniju, osim kad su švercovali cigarete, naftu i kafu, vrše novu prinudnu mobilizaciju članstva svojih stranaka i podanika da dođu na proteste i blokade, u sjenci se prave nove milionske kombinacije za pljačku naroda.

Spot i muzika, koja podsjeća na ratne godine, je posebno zastrašujuća i opasna, pokazuje da nemaju ama baš nikakvih skrupula. Širom Srpske radnici javnih preduzeća i članovi stranaka režima na silu se upisuju na spiskove i primoravaju da danas u 18 časova blokiraju put na entitetskoj liniji na više mjesta, čime će najviše štete nanijeti svojim komšijama, prijateljima i rođacima koji rade u Federaciji”, napisao je Vukanović na svom blogu.

Jadan li je ovaj narod, navodi dalje, koji samo ćuti i gleda, kao da mu je bilo malo ratova, stradanja, tenzija i strahova, a kome zlo, okupatori, izdajnici i nesreće naroda ne daju ni na trenutak da predahne, živi u miru životom dostojnim čovjeka.

Apelovao je na sve da danas budu mirni, da ne bude nikakvih provokacija i incidenata.

“Molim pristalice režima da se odupru pritiscima i ne idu na besmisleni skup i blokade puteva, jer tako ponižavaju sebe i svoje porodice, koje se stide, prave štetu komšijama i prijateljima”, zaključio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79