Vukanović oštro kritikovao: Kažete da hodže arlauču, pa onda odete u Antaliju po turske markice

Narodni poslanik Nebojša Vukanović je kolegama iz Skupštine Republike Srpske na početku današnje sjednice ponovo očitao lekciju o ponašanju i moralu, a ošte poruke bile su usmjeren uglavnom na vladajuću koaliciju.

Zatražio je da se u dnevni red sjednice uvrsti razrješenje predsjedavajućeg Skupštine Nebojše Čubrilovića, a prilikom obrazloženja svog zahtjeva kazao je da je Narodna skupština RS-a obezvrijeđena ponašanjem poslanika i nepoštovanjem odluka ove institucije.

Koliko puta smo mi ovdje podizali tenzije u cijelom regionu i onda se te odluke stave u ladicu. Od čuvenog referenduma do odluke da će delegati u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine bojkotovati odlučivanje. Ta odluka je i danas na snazi i ne poštuje se. Dajte da je stavimo van snage – rekao je on.

Zatim je Čubriloviću poručio da obrati pažnju na kolege predsjedavajuće skupština u regionu i na način na koji oni vode sjednice.

Pogledajte crnogorski i hrvatski parlament kako tamo predstavnici Skupštine vode omogućenu raspravu između poslanika, i unutar vlasti i opozicije. Vi ste promijenili poslovnik da bi ućutkali opoziciju. Meni ste zabranili da uđem u Skupštinu zbog boje antilop cipela i ja sam to poštovao, ali ako od nas tražite boju cipela onda mi od vas tražimo da poštujete ovaj dom – naveo je.

Govoreći o nepoštivanju Skupštine entiteta nadovezao se i na ponašanje Milorada Dodika i SNSD-a, njihovim sramotnim aktima i kontradiktornostima u politici.

Moramo poštovati odluke koje donosimo, a ne da kažemo samo ‘mi glasamo i mi smo protiv SDA’. Jeste vi protiv osmanizma, protiv širenja Turske na Balkanu? Vrijeđate narod tako što vaš predstavnik kaže da hodže arlauču i da mu smeta veliki broj džamija u Sarajevu, a onda odete u Antaliju i dobijete tursku markicu i potpišete da nemate ništa protiv BiH puta u NATO. Sad se ne bojite Bošnjaka, sad vam je Erdogan brat – rekao je Vukanović.

Još je poručio da se vladajuća koalicija poigrava sa svim javnim institucijama, da se ponašaju kao da je to “njihova prćija” i da sve pretvaraju u “svoje porodično stablo”, a da isto žele učiniti i sa Narodnom skupštinom Republike Srpske.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79