Vukanović počeo sa prozivkama, Dodik traži obraćanje: Vi se šprdate, zašto premijer bježi iz sale, abdiciraj!

U zgradu NSRS-a stigao je i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik. Zatražio je obraćanje na današnjoj sjednici. Za sada je na konsultacijama sa svojim poslanicima u skupštinskom restoranu

U nastavku zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske, zastupnik Nebojša Vukanović, obrušio se na vlasti zbog sporog procesa pridruživanja Evropskoj uniji, a oštre riječi i optužbe iznio je i na evropske zvaničnike.

Po Vukanoviću proces pridruživanja EU su “godine koje su pojeli skakavcci, 22 godine, koliko smo daleko od EU, koliko svjetlosnih godna, kad ćemo ući – 2286”.

-Vi se šprdate s nama. Nikad nećemo ući u EU jer to nije njihov interes. Ali, mi treba da uvažimo njihove standarde, kazao je Vukanović i upitao i zašto premijer bježi iz sale, te mu poručio da abdicira.

Podsjećamo, Vukanović je uoči sjednice najavio da će pokazati dokument koji će šokirati javnost kako je sam rekao.

U zgradu NSRS-a stigao je i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik. Zatražio je obraćanje na današnjoj sjednici. Za sada je na konsultacijama sa svojim poslanicima u skupštinskom restoranu.

Naredna tačka je i “inicijativa za razgovor i dijalog između strana Republike Srpske i Federacije BiH, kao i tri konstitutivna naroda Srba, Hrvata i Bošnjaka o mogućim rješenjima za BiH”, što je prijedlog Kluba poslanika SNSD-a.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79