Vukanović tvrdi: Dodik traži amnestiju i zaštitu, mogući odlazak s vlasti prije Nove godine

Vukanović tvrdi: Dodik traži amnestiju i zaštitu, mogući odlazak s vlasti prije Nove godine


Prema informacijama koje je objavio zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Nebojša Vukanović, Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, vodi razgovore s predstavnicima zapadnih zemalja o mogućnosti povlačenja iz politike prije kraja godine.

Navodi se da bi u zamjenu za svoj odlazak mogao dobiti amnestiju i zaštitu.

Vukanović je istakao da se Republika Srpska nalazi u ozbiljnoj financijskoj krizi, koja je rezultat dugogodišnje neodgovorne politike.

“Financijski sustav Republike Srpske je pred pucanjem, jer nema novca za servisiranje obaveza. Rezultat je to šizofrene financijske politike Milorada Dodika kojem je očito istekao rok trajanja. Prema mojim informacijama, on razgovara s predstavnicima zapadnih zemalja o mogućnostima da mu se pruži neka vrsta zaštite i amnestije, a da se on do Nove godine povuče iz vlasti,” rekao je Vukanović.

On također tvrdi da Dodik planira otići u Moskvu ukoliko situacija postane kritična. “Dodik grčevito traži pare po inozemstvu, prema mojim informacijama koje nije demantirao – našao je po visokoj kamati nešto više od 200 milijuna u Moskvi, ali zbog rata u Ukrajini i izolacije u Rusiji i dijelom RS-u, taj novac nije mogao biti prebačen u RS. To je ono što je govorio da imaju osigurana sredstva za financiranje, ali ih ne mogu koristiti zbog Amerikanaca,” dodao je Vukanović.

Zbog sankcija koje su uvedene nekim firmama i zbog međunarodnih pritisaka, Vlada Republike Srpske se suočava s ozbiljnim problemima u financiranju svojih obaveza, što dodatno pojačava pritisak na Dodika. Vukanović je zaključio da se sustav u RS-u nalazi pred ozbiljnim izazovima koji bi mogli dovesti do Dodikovog povlačenja s vlasti prije Nove godine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija